Foreldre ansvar!

Etter hærverket som er utført i byen de siste dager undrer jeg på; Hvor kommer foreldreansvaret inn?

Er det virkelig samfunnet som bærer alt ansvar?

Det er viktig at politikerne legger forholdene til rette for at alle skal få samme muligheter til å realisere seg selv. 

Men et viktig punkt må ikke glemmes i debatten, og det er;

Alle må ha klare grenser, lære seg ansvar og respekt for folk og dyr.

Hvem har ansvaret for disse grunnleggende ferdighetene?

FORELDRENE!

3 kommentarer til «Foreldre ansvar!»

 1. Uengasjerte foreldre,

  Helt enig med deg i foreldre ansvar. Dessverre ser det ut til at det ikke er alle foreldre som er like interessert i sine egne barns vel og ve. Det er vel nettopp det som er gjenganger for de som blir arrestert, i stadig yngre og yngre alder.

  Foreldre, engasjer dere!!

 2. Foreldre og ansvar.

  Det viktigste ansvaret som foreldrene, er å sette grenser! Mange foreldre sier at de er venn med barnet sitt- på lik linje med de andre vennene sønnen eller datteren har fra skole eller fritid. De sier også at de snakker med sine barn om alt og at samtalen foregår på samme måte som barnet har med øvrige venner!
  Jeg må referere til det en an satt i politiet sa en gang om dette med å være sine barns venn. Han sa at venner, det har barna mer enn nok av, men ingen av de setter grenser! Å sette grenser er for alle foreldre, kanskje en av de viktigste tingene som må settes for å gjøre barn og unge trygge på sin tilværelse og plass i samfunnet- også etter at de er blitt voksne. Ingen barn, eller voksne, er så trygge på sin plass i samfunnet som de som vet hvor grensene går. Dette gjelder både i jobb som fritid.

  Foreldre er den som setter grenser!

 3. Grenser er viktig.
  Jobbar tett med personer som er\har vore på avrusing og der jobbast det tett opp i mot bruker og mykje av dette går på klare grenser og struktur. Me ser det gang på gang at er du «kompis» så skal dei heile tida STREKKE STRIKKEN LITT LENGRE. Men setter man grenser så kommer det eit utbrudd eller to å så er man kompis igjen og dei har fått respekt for deg. Dette gjelder også ungene som man kan lese om titt og ofte i media. Foreldre må ta ansvar og kan ikkje skyve dette over på lærarane slik mange gjer. Klare grenser NÅ, både i hjem, skole og jobb. Mulig mange foreldre også burde hatt det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *