Engasjement

Like viktig som å være motivert er det å være engasjert!

Engasjement kan brukes og beskrive mange ting og forhold, både ansettelsesforhold og økonomiske forpliktelser, men også å beskrive dagligdagse aktivitets- og samlivsforhold.

I det daglig er vi omgitt av “krav” om å vise engasjement eller å være engasjert! Men hva betyr engasjement egentlig?  På det personlige plan synes jeg det viktigste er å være engasjert i betydningen; å være begeistret og grepet!

Hvordan blir vi engasjert; de fleste blir begeistret og grepet ved å kunne få utfordret sin kompetanse enten det er på det teoretiske eller det praktiske plan.  Enten privat eller i jobbsammenheng.

Det kreves tydelig kommunikasjon fra deg selv til dine omgivelser for hva det er som gjør deg engasjert og aktiv.  Fortell alle du omgås klart og tydelig hva det er som gjør at du blir engasjert. Er det; utfordringer, tillit, åpenhet, konstruktive tilbakemeldinger eller er det muligheter for å prøve og feile og fortsatt gå videre uten å grave seg ned i hva som gikk feil.  Eller er det muligheten til å ta initiativ foreslå endringer samt utarbeide forslag til løsninger som driver deg og gjør deg engasjert.

Det er menneskelig å feile!  Eventuelle feil skal være startskuddet for neste aktivitet ved at man har lært av feilen og ikke gjentar den.  Feil er noe man skal lære av. Registrere det man kan bruke å slette resten ikke bruke tid til dvele ved det som gikk galt. 

Det er “lov” å være engasjert uansett hva du driver med og det er din plikt å gi beskjed når noen påvirker deg slik at du mister din begeistring.

Ikke brenn inne med noe slik at det går ut over ditt engasjement. 

Én kommentar til «Engasjement»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *