Miljøsvin på Søndre Nordstrand

Man blir like overrasket hver gang man leser om det!

Hva går gjennom hodet på folk som slenger søppel, vaskemaskiner og andre husholdningsapaprater, utstyr, søppel og hageavfall rett ut i naturen?

Se vedlagte artikkel (link nedenfor,) som stod i Norstrand Blad 1 des 09, og er skrevet av Øystein Dahl Johansen.

http://noblad.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091201/NYHETER/712019999/1196

Hva må til for å lære/forklare beboerne i området og i Oslo at det er gratis å levere inn søppel, hvitevarer og elektronikk på kommunens mottakssentraler f.eks Grønmo og elektriske utstyr hos en hvilken som helst elektrisk forretning?

Stenbråtveien på Mortensrud i Søndre Nordstrand har vært gjenstand for “miljøkriminalitet” i en årrekkke.  Stenbråtveien har vært ryddet gjentatte ganger de siste 10 – 15 år, både som dugnad av frivillige og nå av Park og Idrett.  Søndre Nordstrand Høyre ryddet opp og kjørte vekk 5 tilhengere med skrot og søppel fra Stenbråtveien som en rusken aksjon en vår, (stod omtalt i Nordstrand Blad). Kommunen og friluftsetaten burde kunne få bruke sine resursser på langt mer fornuftig måte enn å rydde opp etter “miljøsvin” (folk).

Spørsmålet er;  Hva er det disse menneskene ikke har fått med seg, og hva slags logikk er det de bruker? 

Det er virkelig behov for intensivering av holdningskapende miljøengasjement på en bred front.  Miljø må tydeligvis enda mer på dagsorden i alle fora; i hjemmet, skole, forreninger, arbeidsplasser, butikksenter og i alle kommunale og statlige etablisement.

Dersom du skulle observere slike miljøsvin ta bilde og kontakt politiet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *